Un peisaj natural fabulos înconjoară Madridul

Turiștii care doresc o schimbare de ritm și un mediu diferit pot considera că un city break în Madrid este o idee înviorătoare. Turiștii vor primi șansa de a respira aer de țară și de a vedea unele dintre orașele mai mici din vecinătatea Madridului, după ce au navigat pe străzile aglomerate ale orașului și pe galeriile aparent nesfârșite la muzeele sale de artă. Castilia este o zonă din Spania la care se poate ajunge cu mașina în aproximativ o oră, permițând turiștilor să vadă munții pașnici ai țării, satele medievale fermecătoare și clădirile regale magnifice. El Escorial, un palat-mănăstire construit în secolul al XVI-lea, minunatul sat medieval Aranjuez și orașul universitar Alcalá de Henares pot fi găsite în imediata apropiere unul de celălalt.

Clădiri de la El Escorial, o mănăstire și un palat

La doar 50 de kilometri în afara zonei urbane a Madridului, acest refugiu minunat de pe versanții sudici ai Sierra de Guadarrama este o surpriză încântătoare pentru călători. Locație: în orășelul San Lorenzo del Escorial, unde se află Mănăstirea Regală și Palatul El Escorial, ambele incluse pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO (El Escorial).

Toledo

Tabloul peisajului „Vista de Toledo” a fost creat în 1598 sau 1599 de El Greco, un pictor spaniol renascentist care a lucrat și a trăit în acest oraș la mijlocul secolului al XVI-lea. Farmecul antic al orașului de deal este surprins bine în această lucrare de artă. Alegerea imaginii de culori închise și modele de rău augur reflectă misticismul predominant al vremii, care a avut un efect evident asupra culturii vizuale. El Greco și-a folosit creativitatea artistică pentru a transmite atmosfera sumbră a unui oraș plin de istorie.

Palatul regal Aranjuez, inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, se mândrește cu o bogată moștenire culturală. Palatul de vară al lui Filip al V-lea, Ferdinand al VI-lea, Carol al III-lea și Carol al IV-lea. A fost construit în Aranjuez în jurul secolului al XVI-lea, iar palatul a fost ulterior mărit în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Cartierul istoric original al orașului datează din secolul al XVIII-lea și a fost păstrat cu dragoste de atunci.

Segovia

Alcazarul din Segovia, ca și cel din Toledo, este situat pe un deal și oferă panorame uluitoare ale zonei înconjurătoare. Atracțiile populare din Segovia includ un apeduct construit în anul 50 d.Hr., ceea ce îl face una dintre cele mai mari două construcții romane care au supraviețuit din Spania. În plus, 167 dintre arcadele originale ale clădirii sunt încă în picioare și în formă excelentă.

Comentarii